Van bestelling naar verzending

Op deze pagina vind je alle informatie rondom de verwerking en verzending van je bestelling. Vanaf het moment dat je ons product bestelt, tot en met het afleveren van het pakketje bij je aan de voordeur, proberen wij hier in kaart te brengen.

1. Bestellen

Je hebt zojuist een product bestelt in onze webshop, hartelijk dank hiervoor! Je bestelling wordt direct aan onze backoffice doorgegeven, waar wij kunnen zien welk product je besteld hebt, waar deze naar toe moet worden verstuurd en of je deze al dan niet vooraf hebt betaald. Vanaf dit moment hoeft je niets meer te doen en wordt alles uitgevoerd door onze medewerkers en de pakketdienst.

2. Orderverwerking

Zodra je bestelling is binnengekomen in onze backoffice, gaan onze medewerkers aan de slag je bestelling te verwerken. Je ontvangt van ons een e-mail met daarin de verwachte levertijd van de bestelling. Wist je dat wij bijna al onze bestellingen uit voorraad kunnen leveren? In dat geval wordt je bestelling vaak dezelfde werkdag nog verzonden! Naast het melden van de verwachte levertijd ontvang je direct een factuur in de bijlage van de e-mail. Zo kunt je deze direct aan je eigen adminsitratie toevoegen.

Als je ervoor heeft hebt niet vooraf te betalen, vragen wij je de bijgevoegde factuur te voldoen. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, wordt de bestelling verder verwerkt.

3. Orderpicken

Gedurende de hele dag zijn wij bezig alle bestellingen te verwerken en ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk bij de klant worden bezorgd. Zodra wij je bestelling uit ons magazijn hebben gehaald, wordt deze voorzien van een etiket met je adresgegevens.

4. Verzending

Aan het einde van de dag worden alle zendingen overgedragen aan onze logistieke partner Sandd (of DHL). Zodra dit gebeurt, ontvangt je van ons een e-mail. Als we gebruik hebben gemaakt van pakketpost, ontvang je daarin de Track & Trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen. Sandd (of DHL) zorgt voor de verdere afhandeling van de verzending. Indien je wilt weten waar jouw bestelling zich bevindt in het bezorgproces van DHL, dan kun je deze informatie ophalen via de Track & Trace code. Dankzij de barcode op het etiket wordt je bestelling in elke stap van het proces bij DHL gescand, zodat de informatie over uw bestelling altijd up-to-date is.

5. Ontvangst

Zodra je bestelling door het bezorgproces van Sandd is geweest en deze bij de juiste bezorger ligt, wordt het pakketje bij je aangeboden. Je ontvangt het pakketje aan de deur van de postbode. In het geval van een brievenbuszending wordt het pakketje in de brievenbus gedeponeerd. Bij pakketpost kun je op de Track & Trace pagina kijken op welk tijdstip de pakketbezorger bij je langs zal komen om het pakketje af te geven. Zo hoef je niet onnodig de hele dag thuis te blijven. Mocht je niet thuis zijn op het moment dat de pakketbezorger bij je langskomt, dan wordt het pakketje de volgende werkdag nogmaals aangeboden. Als je dan ook niet thuis blijkt te zijn, wordt het pakketje door de bezorger afgegeven op het postkantoor bij je in de buurt. Je ontvangt dan een briefje in je brievenbus met alle benodigde informatie om je pakketje op te halen.

6. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe product!