Veelgestelde vragen

Hieronder kun je enkele veelgestelde vragen vinden. Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Stuur ons dan gerust een e-mail met uw vraag, of bel ons op (0513) 85 37 35. Ons team staat voor je klaar.

Welke type accu’s levert Laptop-Accu.eu?

De accu’s die worden geleverd door Laptop-Accu.eu zijn van het type Lithium-ion (afkorting: Li-ion). Lithium-ion accu’s zijn momenteel de meest gebruikte accu’s voor mobiele apparaten. Doordat lithium relatief licht is en veel energie kan opslaan zijn Lithium-ion accu’s uitermate geschikt als laptop accu.

Hoe vaak kan een laptop accu worden opgeladen?
Een lithium-ion laptop accu kan gemiddeld tussen de 300 en 500 keer worden opgeladen voordat hij aan vervanging toe is. Dit staat bij normaal gebruik gelijk aan een levensduur van circa 12 tot 15 maanden voordat de accu haar capaciteit begint te verliezen.

Is mijn gekochte laptop accu opgeladen als hij wordt afgeleverd?
De laptop accu’s van Laptop-accu.eu zijn slechts gedeeltelijk opgeladen als deze worden afgeleverd. Het kan geen kwaad meteen gebruik te maken van de accu. Het is niet noodzakelijk de accu eerst 24 uur (of langer) op te laden voordat de accu in gebruik wordt genomen.

Mijn nieuwe laptop accu werkt niet naar behoren
In sommige gevallen komt het voor dat de nieuwe accu pas optimaal presteert na twee of drie keer volledig te zijn opgeladen. Het kan dus zijn dat de prestaties van de accu toenemen na enkele malen gebruik.

Mijn laptop start niet meer op met de nieuwe accu erin
Onze accu’s zijn bij aflevering niet of slechts gedeeltelijk opgeladen. Zorg er daarom voor dat uw laptop is aangesloten op het lichtnet. Normaal gesproken laadt de nieuwe accu nu op en kunt u vervolgens de laptop van het stroom halen. Sommige laptops hebben echter een bepaalde procedure die moet worden uitgevoerd bij het gebruiken van een nieuwe accu. Deze procedure verschilt per merk en wordt indien van toepassing beschreven in de handleiding van de laptop.

Hoe haal ik het meeste uit mijn nieuwe laptop accu?
Voor het verlengen van de levensduur van uw nieuwe accu raden wij aan deze te beschermen tegen extreme hitte en kou. Met name hitte kan de cellen in een lithium-ion accu ernstig beschadigen en de capaciteit en levensduur van de laptop accu verminderen. Voorkom tevens dat u de accu laat vallen of gebruik maakt van adapters die niet geschikt zijn voor uw laptop.

Wat moet ik doen als ik de laptop (accu) voor langere periode niet gebruik?
Als u de accu voor langere periode niet gebruikt raden wij u aan de accu half opgeladen uit de laptop te halen en de accu te bewaren op een koele en droge plek. Afhankelijk van de duur van de periode waarin u de accu niet gebruikt, kan de accu zichzelf ontladen. Het kan daarom voorkomen dat u na deze periode de accu opnieuw dient op te laden.

Hoe kan ik de prestaties van mijn accu optimaliseren?
Haal bij langdurig gebruik aan het stroomnet de accu uit uw laptop. Bewaar de laptop in een koele omgeving, zodat de capaciteit van de accu zo langzaam mogelijk afneemt. Het wordt aangeraden zoveel mogelijk de accu gebruiken wanneer de accu tussen de 20-80% is opgeladen. De capaciteit van een laptop accu neemt het minst af wanneer deze voor ongeveer 40% is opgeladen.

Wat is de levensduur van een laptop accu?
De levensduur van onze laptop accu’s omvat normaal gesproken 500x op- en ontladen. Dit betekent dat uw accu op zijn minst 12 maanden mee moet kunnen gaan zonder significant verlies van capaciteit. Het is normaal dat iedere laptop accu na verloop van tijd capaciteit verliest. Afhankelijk van de mate van gebruik en uw omgang met de accu varieert de levensduur van uw laptop accu. Laptop-Accu.eu is dan ook niet aansprakelijk als uw laptop accu het korter dan 12 maanden uithoudt, wanneer de accu niet volgens de voorgeschreven richtlijnen is gebruikt.

Moet ik mijn laptop accu schoonmaken of is er ander onderhoud nodig?
In principe is een laptop accu onderhoudsvrij. Het enige waarvoor u zorg dient te dragen is het regelmatig op- en ontladen van de accu. Indien u uw laptop vaak gebruikt in een smerige of stoffige omgeving is het verstandig de accu regelmatig schoon te maken met een droge katoenen doek. Dit voorkomt dat er stof of smerigheid op de contactpunten van de accu komt waardoor deze geen goede verbinding maakt met de laptop. Schakel voordat u de accu uit uw laptop haalt de laptop uit zodat u geen gegevens verliest. Haal de laptop tevens van het stroom. Maak of breek de accu niet open voor schoonmaak of onderhoud, dit is niet nodig en kan (de cellen van) de accu ernstig beschadigen.

Mijn vraag staat hier niet tussen? 
Heeft u een vraag die met behulp van bovenstaande informatie niet kan worden beantwoord? Ons team helpt u graag verder. Neem contact met ons op via e-mail of bel ons op (0513) 85 37 35 en wij proberen u vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Laptop-Accu.eu is dan ook niet aansprakelijk als uw laptop accu het korter dan 12 maanden uithoudt, wanneer de accu niet volgens de voorgeschreven richtlijnen is gebruikt.